Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Házhozszállítás

 

Ztech elektromos kerékpár


Ztech elektromos kerékpár


Sorrend:


Az elektromos kerékpárok jellemzői:

Nincsenek járműkategóriába sorolva.

Ezen kategóriába tartoznak azon kétkerekű villanymotorral hajtott járművek, amelyeknek maximális teljesítménye 300W, tervezett legnagyobb sebességük pedig nem haladja meg a 25 km/h -át.

  • A villanymotorról; általában 180 - 300W teljesítményű 3 fázisú 24V, 36V és 48V-os villanymotorral készülnek
  • Az akkumulátorról; eleinte zárt ólomsavas, mostanában pedig inkább Li-ion (lítium) akkuval gyártják, de megjelent a piacon a Grafén akkumulátor is. Leggyakrabban 9Ah - 12Ah -ás akkuval vannak ellátva melynek a hatótávolsága egy feltöltéssel 25-35 km. Ezt a távolságot 65 kg súlyú ember, megállás nélküli vezetéssel, 25 C kinti hőmérsékleten, szélcsendes időben, egyenes úton tudja elérni. Amennyiben ezek a feltételek módosulnak, úgy módosul a hatótávolság is. Az akkumulátor minősége nagyban befolyásolja a hatótávolságot és az élettartamot is.

Zárt ólom-savas

Li-ion

Grafén

Élettartam

300-350 töltés

600-800 töltés

1000-1200 töltés

Súly (36V 12Ah pack esetében)

12 kg

4 kg

10 kg

Hideg tűrő képesség -3 fokon

50-60%-os teljesítmény vesztés

60-70%-os teljesítmény vesztés

10%-os teljesítmény vesztés

 

Az elektromos kerékpár jogszerű használatáról:

Mivel a törvény nem egyértelműen fogalmaz ebben a kategóriában, így két lehetősége van:

  1. Jogosítvány, bukósisak és kötelező felelősség biztosítás nem szükséges a jogszerű használatához. Ez a feltétel akkor érvényes, ha leszerelik a gázkart az elektromos kerékpárról és pedelec üzemmódban használják, vagyis tekerik és ezáltal a villanymotor rásegít.

 

  1. Jogosítvány nem kötelező, viszont bukósisak és kötelező felelősség biztosítás szükséges a jogszerű használatához. Ez a feltétel akkor érvényes, ha gázkarral használják az elektromos kerékpárt.

Webáruház készítés